logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Објављени тендери за изградњу авантуристичког парка на Врбању

NASIlustracija - avantura  parkАгенција за изградњу и развој Херцег Новог објавила је тендере за набавку и монтажу опреме и извођење радова на изградњи авантуристичког парка на Врбању, у оквиру реализације пројекта „Adriatic canyoning“.

Тендери су објављени у складу са усвојеним акционим планом и планираном динамиком реализације активности на пројекту, који је за финансирање одобрен из претприступних фондова ЕУ на првом позиву за доставу понуда кроз програм прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020.

Како наводе из Агенције, ова два тендера кључни су за бенефите које ће град и залеђе остварити из пројекта. Све набавке спроводе се у складу са јасно утврђеним ЕУ процедурама – за извођење радова упућен је позив потенцијалним понуђачима да доставе своје понуде, а за набавку опремен објављен је јавни позив.

Кроз пројекат је планирана изградња авантуристичког парка на Врбању – на 7.000 m2 у буковој шуmи, сјеверозападно од такозване Штефицине куће, на 1100m надmорске висине.

Планирана су четири полигона: дјечији висине 1-2 метра, полигон А на висини 2-3 метра, полигон Б на висини 4-6 метара и полигон Ц на висини 6 метара и више. Полигони ће имати укупно 44 елемента, zip-line полигон, школски полигон, сигурносни систем најновије генерације, а пројектом је планирана и обука за инструкторе парка, као и опрема за кориснике и инструкторе. Испод макадамског аустријског пута, који локацију дијели на двије парцеле, планирано је партерно уређење терена, у оквиру којег су предвиђене стазе, степенице, потпорни зидови, као и паркинг простор са укупно 24 паркирнг мјеста.

За извођење свих радова mаксиmално ће се користити традиционални материјали, који не нарушавају визуре локације - дрво, камен, шљунак.

Укупна вриједност „Adriatic canyoning“ пројекта је 1.879.251,32 еура, од чега је суфинансирање из ЕУ средстава 1.597.363,59 односно 85%. Из укупног буџета пројекта за авантуристички парк на Врбању опредјељено је 305.000 еура.

Тендерски пакет можете преузети на адреси: http://www.agencijahnovi.me/purchase-and-installment-of-equipment-for-adventure-park-herceg-novi-montenegro/