logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Предсједник Општине отворио 4. Фестивал вина и гастрономије: Квалитет говори све свјетске језике

Otvoren 4. NTC festival vina i gastronomije 1Квалитет говори све свјетске језике, зато је он од пресудног значаја у развоју туризма, а привредници који заступају и нуде квалитет од непроцјењивог су значаја за Херцег Нови, поручио је предсједник Општине Стеван Катић отварајући 4. Фестивал вина и гастрономије у Градској кафани у Херцег Новом.

Како је казао, овај фестивал је и ове године мјесто у нашем граду окупио професионалаце из области угоститељства и хотелијерства, као и бројне сладокусаце.

„Херцег Нови је туристички град који тежи развоју и квалитету, препознат у региону као дестинација гостољубивости, мјесто којем се људи радо враћају. Велику заслугу за то имају управо привредници који у њему послују. Људи који заступају и нуде квалитет, имају жељу да одрже висок ниво услуге и стално је унапређују, од непроцјењивог су значаја за Херцег Нови“, рекао је Катић.

Додао је да су привредници и професионалци који нуде квалитет увијек препознати и признати, како међу туристима, тако и локалним становништвом. Овакви сусрети за њих су вишеструко корисни, а посјетиоци то потврђују својим присуством.

„Ми, као локална управа ту смо да предузетницима омогућимо што повољнији оквир за пословање у нашем граду, у складу са својим надлежностима и оним што је визија развоја града. Свјесни смо бројних ствари које је потребно ријешити и спремни да на томе одговорно радимо, а туристичку привреду видимо као партнера у својим настојањима“, истакао је Предсједник Општине. Вјерује да ће организатор и учесници у годинама који долазе наћи интерес да наставе и развијају добру праксу, кроз коју се отварају могућности за унапређење пословања, међусобну размјену знања и искустава, те креирање оквира за даљу сарадњу.

„Желим вам свима успјешан сајам и рекордну љетњу туристичку сезону 2018. године. Почетак и Сајма и сезоне обећавају да ће управо такви и бити“, поручио је Катић и прогласио фестивал отвореним.

Присутнима се у име Туристичке организације Херцег Нови обратила Олга Пејовић.

„Херцег Нови је на туристичкој мапи препознат као град са великим бројем квалитетних манифестација са дугом традицијом и респектабилним програмима и понудом. Чињеница да је ово четврто издање и да је у претходне три године на овој манифестацији понуду и асортиман представило више излагача из Француске, Италије, Њемачке, Холандије, Шпаније, Србије, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе, те да је гастро понуда укључивала најпознатије италијанске, шпанске и остале европске брендове, сврстава НТЦ фестивал у ред оних који ће постати бренд Херцег Новог и у многоме унаприједити имиџ нашег града и обогатити цјелокупну понуду – како туристичку и привредну, тако и кулутуролошку, јер можемо се сви сложити да су вино и гастрономија достигли ниво културе живљења“, казала је Пејовић.

Фестивал вина и гастрономије који организује компанија НТЦ усмјерен је на представнике компанија које послују у области туризма, тачније угоститеље и хотелијере. Он је мјесто сусрета професионалаца, размјене искустава и идеја, промоције производа који задовољавају најзахтјевније укусе, а циљ му је унапређење пословања угоститеља и хотелијера. Ове године у Градској кафани је представљено 40 брендова који су љубитељима квалитетне понуде веома добро познати, а међу којима: црногорска винарија Плантаже, регионална вина - шест винарија из Србије, осам из Хрватске, четири из Словеније, двије из Босне и Херцеговине, вина врхунских винских кућа из Италије и Француске, као прехрамбени производи премиум квалитета из актуелне понуде НТЦ асортимана.