logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Новоименовани амбасадор БИХ Винко Радовановић у посјети Херцег Новом: Подршка напорима Општине за укидање путарине на путу Мељине-Петијевићи

RadovanovicKaticПредсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић угостио је данас новоименованог амбасадора Босне и Херцеговине у Црној Гори Винка Радовановића.

Током прве званичне посјете Херцег Новом Радовановић је истакао да ће посредовати у разговорима у вези са укидањем наплате путарине на путу Мељине – Петијевићи, те на тај начин подржати иницијативу и напоре Општине Херцег Нови. Укидањем путарине нестала би једина баријера која сада отежава комуникацију између Херцег Новог и Требиња, констатовано је на састанку.

Херцег Нови није случајно прва локална управа коју посјећује од када је ступио на дужност, рекао је Радовановић и истакао да је сарадња са херцегновском Општином на завидном нивоу, како када је у питању Амбасада, тако и градови у Босни и Херцеговини. Он је казао да су односи наше двије земље одлични и да тренутно нема отворених питања.

Херцег Нови остварује сарадњу са бројним градовима Босне и Херцеговине - Требињем, Вишеградом, Бања Луком, Билећом, Зеницом, Градишком, Широким Бријегом, а потврђено је да ће блиски односи бити настављени и у наредном периоду, посебно у области туризма, културе и креирања прекограничних пројеката.

Туристи из Босне и Херцеговине традиционално су међу најбројнијима у нашем граду, те је заједнички интерес да се ради на растерећењу граничних прелаза и што бољим условима за госте, чуло се на састанку.

Посебна тема била је и реконструкција Куће Ива Андрића и њено привођење намјени која је достојна имена великог писца. Предсједник Катић и сарадници информисали су Амбасадора о спроведеним активностима и плановима.

Амбасадор Радовановић је радо прихватио позив Предсједника да присуствује централној свечаности поводом за наш град важног јубилеја - 300. година од оснивања Топаљске градске општине, која ће бити уприличена 14. јула.