logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

За бољу здравствену заштиту: Општина Херцег-Нови финансира рад додатног тима хитне медицинске помоћи и туристичких амбуланти

NAs30072018KAbИмајући у виду да је здравствена заштита грађана и гостију нашег града на првом мјесту, Општина Херцег-Нови ће финансирати рад додатног хитног медицинског тима током августа када постоји повећана потреба за реаговањем.

Уговор је данас потписао предсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић, који се састао са представницима Завода за хитну медицинску помоћ. Они су разоварали и о начину функционисања хитне помоћи, као и могућности побољшања хитне здравствене заштите за становнике полуострва Луштица.

Kab30072018У јединици Хитне медицинске помоћи (ХМП) у Херцег-Новом у свакој смјени раде два медицинска тима, један у амбуланти, а други на терену. Као резултат постигнутог договора, у августу ће на терену бити још једна мобилна медициска екипа, сачињена од доктора, медицинске сестре и техничара.  

Осим тога, Општина Херцег-Нови у циљу побољшања здравствене заштите финансира рад туристичких амбуланти током љетње сезоне, за шта су Буџетом опредијељена средства у износу од 10.000 еура.