logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

„Хипотека прошлости“ отежава функционисање Општине Херцег- Нови: У јулу стигло на наплату преко 200.000 еура

HNOp2018Са буџета Општине Херцег-Нови биће плаћено преко 200.000 еура, по основу правоснажних одлука, а којих је било три само у протеклом мјесецу, јулу. На тај начин, значајна средства из касе локалне управе биће издвојена за исплату по правним споровима који су вођени годинама уназад.

Само током јула мјесеца локалној управи су достављење три правоснажне одлуке. Прва се односи на радни спор са бившим радником Милорадом Шљиванчанином, којем је Општина дужна да исплати око 70.000 еура главног дуга, затезне камате и трошкова поступка. Дугом одлуком Општина се обавезује да плати око 30.000 еура на име накнаде за експропријацију земљишта за изградњу пута Мељине-Петијевићи и трошкова поступка. По трећој одлуци Општина је дужна да исплати накнаду за фактичку експропријацију, за одузето земљиште на коме је изграђен помоћни фудбалски терен у Игалу, са каматама и трошковима поступка, што се процјењује на око 100.000 еура.

С обзиром на висину износа која ће по овом основу бити исплаћена са буџета локалне управе, сматрамо да је важно да грађани Херцег-Новог буду о томе информисани. Ово су само неки од спорова који сада добијају судске епилоге, а у протеклим годинама су покренути против Општине Херцег-Нови, као резултат лоших одлука и уговора који су склапани у претходном периоду.

Важно је напоменути да је, упркос овим исплатама које отежавају функционисање локалне управе, тренутно финансијско стање Општине Херцег-Нови стабилно и све обавезе се редовно измирују.