logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Јавни позив за давање предлога кандидата за додјелу Октобарске награде и Повеље Општине Херцег-Нови

  • четвртак, 13 септембар 2018 14:00

OHNZGRADA11092018Скупштина општине Херцег-Нови расписала је Јавни позив за давање предлога кандидата за додјелу Октобарске награде и Повеље Општине Херцег-Нови.

Скупштина општине, у знак признања за изузетне резултате у раду и највиша достигнућа у области привреде, друштвених и других дјелатности, додјељује Октобарску награду и Повељу Херцег-Новог лицима која су нарочито заслужна за развитак и афирмацију Херцег-Новог или су њихов живот и рад на други начин везали за овај град.
Октобарска награда се додјељује физичким и правним лицима са пребивалиштем, односно сједиштем на територији Општине Херцег-Нови. Награда се може додијелити и појединицима који не живе на подручју Општине Херцег-Нови, ако њихова остварења имају посебан значај за ову Општину.
Почасном грађанину се додјељује Повеља Херцег-Новог. У једној години могу се додијелити највише три награде и једна Повеља. Иста награда и Повеља истом лицу може се додијелити само једном за исту врсту остварења.
Право предлагања кандидата за поменута признања имају предузећа, мјесне заједнице, институције и установе, као и организације, удружења, и групе грађана из свих области живота и рада.
Предлози морају бити достављени у писаној форми са детаљним и конкретним образложењем и документацијом на основу којих Жири може оцијенити вриједност остварења и резултата који се предлажу за Награду и Повељу.
Позивају се сви субјекти који имају право предлагања кандидата за поменута признања да уредно формиране предлоге доставе Скупштини општине Херцег-Нови – Служби скупштине, са обавезном назнаком “ЗА ЖИРИ” најкасније до 15. септембра ове године.

Јавни позив (.pdf)