logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Добри ефекти пријема грађана суботом: Лозничка улица у Зеленици ће бити асфалтирана до Дана града

NAsMK14092018Лозничка улица у Зеленици, за чије асфалтирање се мјештани боре више од 20 година, ће бити уређена и пресвучена асфалтом до Дана Општине Херцег Нови, епилог је договора мјештана и градске управе.

Потпредсједник Милош Коњевић је данас обишао мјештане, чему је претходио суботњи пријем, како би заједно обишли трасу проблематичне улице. Мјештани тврде да више од 20 година, упркос бројним инцијативама и захтјевима, нису добили афирмативан одговор из локалне управе. Како су се присутни могли увјерити на терену, улица, у дужини од цца 80 метара, се сада налази у јако лошем стању. Проблем представља и непостојање канала за одвод површинских вода. Такође, проблем представља и паркирање на почетку улице, што онемогућава пјешаке са теретом или колицима да прођу.
Коњевић је поручио мјештанима да ће на почетку улице у наредних пар дана бити постављени стубови који ће блокирати паркирање, а да ће улица бити асфалтирана до Дана града, кроз модел заједничког финансирања мјештана и локалне управе.

Коњевић је данас обишао неколико локација у Зеленици на којима предузеће “Водовод и канализација” ради на канализационој инфраструктури. Урађени су знатни помаци: изграђена је канализација од Опачице до клуба пензионера, која није у функцији и треба да се споји са главним колектором на магистрали. Дио насеља Батерија има канализацију која се завршава подморским испустом поред марине Зеленика.
Такође, на следећој сједници Скупштине општине Херцег Нови наћи ће се Одлука о утврђивању локалног јавног интереса за насеље Драгомир у Зеленици, чиме ће бити ријешен проблем водоснабдијевања у том насељу.