logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Настављају се радови на побољшању градске инфраструктуре: Завршено уређење улице на Топлој 3, ускоро санација пута ка Модрој плочи

NasTopla3Локална управа и мјештани успјешно за завршили посао санације још једне улице у Херцег Новом, на Топлој 3. Протеклих дана завршени су радови на бетонирању ове улице, у једном од највећих херцегновских насеља па, умјесто по испуцалом коловозу и преко огромних рупа, грађани након низа година имају уређен прилаз својим двориштима.

Санацију улице у дужини од 140 метара заједно су финансирали мјештани и Општина, што је још један у низу примјера одличне сарадње, казао је данас потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић који је обилазио терен са секретаром за комуналне дјелатности и екологију Александром Ковачевићем и сарадницима. Општина је за овај посао издвојила 5.000 еура.

Како Коњевић истиче, грађани у свим мјесним заједницама су препознали да је санација локалне путне инфраструктуре приоритет локалне управе, те својим својим добровољним укључивањем значајно доприносе свакодневним радовима на уређењу улица и путева.
Истакао је да је већ договорен наредни пројекат - санација прве дионице бетонског пута који повезује Топлу 3 са Модром плочом и Челима, дуге 135 метара.

Траса која је сада у катастрофалном стању, а коју сваког дана користе на стотине грађана и туриста, такође ће бити уређена у сарадњи са мјештанима. Средства су већ обезбијеђена, а учешће Општине биће 7.000 еура.
Како објашњава Коњевић,  ово је прва дионица, а у плану је да у наредном периоду буде у потпуности саниран пут Топла 3 – Модра плоча, чиме ће град коначно добити уређену комуникацију између два велика насеља.
Он најављује и да ће ускоро почети изградња јавне расвјете у насељу Топла 3, што је пројекат који ће локална управа реализовати у сарадњи са компанијом „М-тел“.
У току израде нових пројеката санације – потпорни зид код школе „Дашо Павичић“, тротоар на Топлој, улица од Његошеве до Шеталишта
Поред санације путева у сарадњи са мјештанима и мјесном заједницом, локална управа наставља да ради на изради пројеката санације који су препознати као приоритет. У насељу Топла то су свакако санација потпорног зида и улице код Основне школе „Дашо Павичић“, уређење тротоара од Улице Мића Вавића до „Новљанке“, као и санација улице која повезује Његошеву и Шеталиште Пет Даница.

Санација потпорног зида уз Основну школу „Дашо Павићић“, који је деценијама у веома лошем стању, и каон такав представља опасност, биће урађена у сарадњи Општине и Управе школе, потврдио је Коњевић. У току је израда пројекта у Агенцији за изградњу и развој града. Након реализације овог посла план је да се приступи реконструкцији цијеле улице око школе, за шта већ постоји завршен пројекат.
Коњевић додаје да је међу пројектима за уређење овог дијела града и санација тротоара од Улице Мића Вавића до зграде „Новљанка“, који је сада у лошем стању. Средства ће обезбиједити Туристичка организација Херцег Нови, чиме ће дати свој допринос побољшању инфраструктуре у ужем центру града.  Овај посао пратиће и санација улице која повезује Његошеву („Новљанка“) и Шеталиште Пет Даница, као и уређење платоа на раскрсници.

Такође, у наредном периоду биће комплетирани радови на новом спортском терену на Топлој.
„Због одређених проблема са извођачем касни постављање одговарајуће подлоге, али то је нешто што смо ријешили. У наредних мјесец дана очекујемо да буде завшена подлога, трибине за око 60 гледалаца и просторија за чување спортске опреме, чиме ће бити заокружени радови на овом пројекту. Драго ми је да видим да већ сада велики број дјеце користи овај терен, први који је изграђен у насељу Топла, а радује ме да ћемо ускоро овдје моћи да гледамо и нека органозована такмичења и тренинге“, каже потпредсједник Коњевић.

Sportski teren na ToplojИзградња спортског терена пројекат је Општине укупне вриједности око 60.000 еура. У складу са рјешењем које је израдила Агенција за изградњу и развој, град ће имати комбиновани спортски терен за кошарку и одбојку, са спортским и урбаним мобилијаром, који чини цијелину са постојећим боћарским тереном.