logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Потпредсједник Коњевић и сарадници обишли Дреновик, Гомилу и Суторину - Канализација у Дреновику следеће године

  • понедјељак, 26 новембар 2018 10:47

NAs26112018У насељу Дреновик ће следеће године бити изграђено скоро километар канализационе мреже, за шта је већ 2006. године и урађен пројекат.

Потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и предсједник Мјесне заједнице Игало Зоран Савковић састали се са мјештанима Дреновика како би обишли трасу предвиђене канализације и домаћинства која би била прикључена на њу.

Како мјештани тврде, пут кроз Дреновик су осамдесетих година градили својим рукама, када су многи и доселили и изградили своје домове. Канализације није било, септичке јаме су и даље ту, а насеље се до данас додатно разградило. Потреба за канализацијом расла је из године у годину, а недавне обилне падавине је и потврдиле. Зашто се стало са пројектом који је урађен 2006. године, и по којем би радови на нешто мање од једног километра износили око 85 хиљада еура, мјештани немају одговор.

Договорено је да ће запослени предузећа “Водовод и канализација” у наредном периоду обићи терен и ревидирати пројекат, како би се што прије приступило његовој реализацији, а заједничким финансирањем Општине и грађана.

Коњевић и Савовић обишли су и локацију у насељу Гомила на којој ће се налазити спортско игралиште. Разговарано је о могућности изградње потпорног зида који би био основа за нових 50 до 60 паркинг мјеста и који би били растерећење за цијело насеље. Запослени Агенције за изградњу и развој града ће у наредних 15ак дана обићи терен и процијенити могућности пројекта.

Услиједила је и посјета Суторини, мјестима погођеним недавним поплавама, као и Требињској улици, гдје нема расвјете. На 345 метара нема ниједне бандере или лампе, па ће запослени предузећа “Комунално стамбено” у наредном периоду обићи терен и са мјештанима процијенити како и која расвјета ће бити урађена у тој улици. За очекивати је да ти радови услиједе на прољеће. Исто предузеће ће поставити и пет стубова расвјете у Суторини код продавнице “Azzuro”, на траси пута дужине око 150 метара.