logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Почела изградња канализације на Топовима

NAs05032019Општина Херцег Нови и мјештани заједно су кренули у рјешавање питања канализационе мреже Топови, па су протеклог викенда положене прве цијеви, у оквиру прве фазе цјелокупног пројекта.

Радове су обишли потпредсједница Општине Данијела Ђуровић и предсједник МЗ Поди Јовица Мисинезовић, са члановима Савјета те Мјесне заједнице.
Подсјећамо, прије неколико мјесеци су представници Општине, на челу са потпредсједницом Ђуровић, одржали састанак о иницијативи мјештана за изградњу канализационе мреже. Пројекат, по којем би 850 метара канализације било урађено кроз три главна крака, урађен је прије више од три године, а сада су се стекли услови за његову реализацију.

Мјештани чија домаћинства нису првобитно обухваћена пројектом изразили су жељу и спремност за учешћем, па ће пројекат у наредном периоду бити проширен четвртим краком, а цјелокупна дужина канализационе мреже износити скоро 1,5 километар.
Како је договорено, Режијски одбор за реализацију пројекта и Савјет Мјесне заједнице ће наставити разговоре са мјештанима о организацији и учешћу, а Општина Херцег Нови ће подржати све пројекте којим се побољшавају услови живота грађана. За стотињак домаћинстава Топова и Пода, на овај начин ће питање канализационе мреже бити рјешено, престаће потреба за великим бројем септичких јама које годинама стварају проблеме мјештанима једног од најљепших дијелова наше општине.
Пројекат се изводи по принципу заједничког учешћа локалне самоуправе и мјештана, а вриједност прве фазе пројекта износи око 30 хиљада еура. Мјештани који буду учествовали у финансирању изградње канализационе мреже биће ослобођени плаћања таксе за прикључак, а Општина Херцег Нови ће финансијски покрити све трошкове које буду имали за нотарске услуге.