logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Делегација Општине Херцег Нови на Ријечком карневалу

NAsRKAR05032019„Ако вам још није доста забаве, 23. марта сви на карневал у Херцег Нови“, поручио је официјелни спикер након наступа херцегновске НВО „Машкаре“ пред више од 100.000 људи на 36. Ријечком карневалу.

На позив туристичке заједнице града Ријеке, „Машкаре“ су са маском Сатири имале запажен наступ на Ријечком карневалу. Том приликом делегација Општине Херцег Нови присуствовала је свечаном  пријему који је традиционално уприличио градоначелник Ријеке Војко Оберснел.
Боравак на Ријечком карневалу, делегација Општине је искористила да са челним људима Федерације европских карневаских градова (FECC) разговара о могућем организовању  годишњег састанка „Dies natalis“ у нашем граду, што би било од великог значаја за туристичку промоцију Херцег Новог.

Осим тога, менаџер Општине Драган Шимрак и сарадници искористили су боравак у Ријеци за састанак са начелницом  Општине Омишаљ, Мирелом Ахметовић. На том сусрету је исказано интересовање за пријатељску сарадњу Херцег Новог са овом општином у Приморско-горанској жупанији.
На Ријечком карневалу наступило је 106 карневалских група са преко 10 хиљада учесника и 67 алегоријских кола. Поред бројних грађана и туриста, Међународној карневалској поворци присуствовала је предсједница Републике Хрватске Колинда Грабар Китаровић, представници дипломатског кора и градова пријатеља Ријеке.