grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Норвешка комунална предузећа настављају сарадњу са Херцег-Новим

NASlovna0609209Делегација девет комуналних предузећа из Норвешке посјетила је данас Општину Херцег-Нови, гдје су са потпредсједницом Данијелом Ђуровић и директором предузећа „Чистоћа“ Владимиром Арсићем разговарали о току пројекта АНИН Балкан, али и о могућностима даље сарадње у виду помоћи и опреме за комунална предузећа у нашем граду.

Кроз пројекат АНИН Балкан, који је почео прије двије године, обезбијеђена су средства и возило за дефектажу, које је стационирано у Коњицу у Босни и Херцеговини. У пројекат су укључени Херцег Нови, Горњи Милановац из Србије, Мостар, Коњиц, Јабланица и Невесиње из БиХ.
Возило за дефектажу служи за отклањање кварова на специјалним возилима, и то примарно на оним која су током претходних година норвешка предузећа донирала херцегновској „Чистоћи“ и предузећима из градова учесника у пројекту. Такође, упослена су и два механичара, у Коњицу и у Норвешкој, који су у константној комуникацији како би кварови били што прије отклоњени, а чија примања ће у наредних двије године обезбјеђивати комунална предузећа из Норвешке.
aorjen06092019Делегација је претходних дана боравила и у Мостару и Коњицу, како би се ближе упознали са током и функционалношћу пројекта, уз учешће и представника из нашег града.
Потпредсједница Ђуровић је истакла да ће и у будућности Херцег Нови имати тијесну сарадњу са норвешким комуналним предузећима, а постоје и најаве нових донација опреме и додатне помоћи. Она се посебно захвалила почасном грађанину Херцег Новог Пер Јарле Ериксену, који својим ангажманом већ дужи низ година доприноси нашој друштвеној заједници.
Директор предузећа „Чистоћа“ Владимир Арсић нагласио је да ће се предузетим потезима регулисати једно од највећих проблема тог предузећа, а то је одржавање возног парка, посебно узимајући у обзир године старости возила.
-Услиједиће и обука нашег особља из Херцег Новог, које ће у комуникацији са колегама из Коњица и Норвешке, у најкраћем могућем року регулисати проблеме који се појаве на возилима. Трошкове те обуке ће сносити комунална предузећа из Норвешке, казао је Арсић и нагласио да вјерује да ће током времена трајања овог пројекта радници „Чистоће“ стећи вриједна знања и вјештине.