grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

У Игалу ускоро реконструисана пијаца и испостава Грађанског бироа, у најави реконструкција дијела Шеталишта

  • четвртак, 12 септембар 2019 17:06

NasGBIgalo12092019Игало ће ускоро добити нову, реконструисану зелену пијацу,  испоставу Грађанског бироа, а у плану је и реконструкција Шеталишта Пет Даница, од Галеба до Титове виле.

Локацију зелене пијаце, али и многе друге, обишли су челници Општине Херцег Нови, предсједник Стеван Катић и потпредсједници Данијела Ђуровић и Милош Коњевић. Они су са сарадницима, начелницима секретаријата и директорима комуналних предузећа посјетили неколико локација у Игалу и разговарали са грађанима о планираним активностима, али и о проблемима које је потребно ријешити.
Први радови на реконструкцији пијаце почели су почетком љета и очекује се да буду завршени половином октобра, чиме ће ово насеље коначно добити уређено мјесто за пласман домаћих прозивода са бројних газдинстава, речено је током посјете.
Отварање испоставе Грађанског бироа у најмногољуднијој мјесној заједници у Херцег Новом планирано је до 1. октобра. Подсјећамо, прошле године је отворена испостава у Бијелој, што се показало као одличан потез.
Према ријечима предсједника Катића, у наредном периоду услиједиће радови на реконструкцији Шеталишта Пет Даница, од Галеба до Титове виле, што представља један од приоритетних задатака градске управе, а за коју је израда пројектне документације у току.

Представници Општине обишли су и насеље Баре, за које се тренутно раде пројекти пута, канализације и водоснабдијевања, а уз нову аутобуску станицу, локална самоуправа показује да је озбиљно ушла у пројектовање инфраструктуре која је неопходна Игалу.
Осим тога, ускоро ће почети изградња нове јавне расвјете према Њивицима, односно од Карауле до Њивица, а расвјета ће бити постављена и на другим локацијама у Игалу.