grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Реконструкција Његошеве и код Новљанке

  • четвртак, 31 октобар 2019 15:40

Nas31102019

Радови на реконструкцији Његошеве улице настављени су данас и у дијелу насеља Топла код Новљанке.

Иако је прва фаза радова првобитно планирана у дијелу од Галеба (бивша дискотека Барон) до виле Кукољац, узимајући у обзир стање на терену и потребе грађана, локална управа је у сарадњи са извођачем радова компанијом „Царинвест“ договорила наставак радова на асфалтирању преко Милашиновића моста до трговинског објекта „Идеа“.

Према ријечима потпредсједника Општине Херцег-Нови Милоша Коњевића, током наредних неколико дана биће завршени радови на асфалтирању дијела Његошеве улице, након чега ће услиједити и радови на асфалтирању путева у насељу Србина (Орловина и Шпањола), као и на Луштици (Облатно-Мардари) и у Каменарима.

Наредне фазе пројекта реконструкције Његошеве улице обухватиће радове на дионици од Галеба до спајања Његошеве улице и Јадранске магистрале у близини Титове виле у Игалу, центар града, а потом и од Хотела Плажа до Мељина. Према очекивању Коњевића, Његошева улица ће за неких пола године читавом дужином бити пресвучена новим асфалтом и са новим тротоаром.
Радови на реконструкцији Његошеве улице изводе се у координацији са Службом комуналне полиције и инспекцијског надзора, како би се саобраћај одвијао несметано.