grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Катић и ове године позван на Молитвени доручак код Трампа

  • сриједа, 18 децембар 2019 15:52

MolitvenidorucakУ фебруару, наредне године, тачније првог четвртка у том мјесецу, предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић учествоваће на 68. Молитвеном доручку, који ће, традиционално, бити одржан у Вашингтону, у Сједињеним Америчким Државама, а чији је домаћин амерички предсједник Доналд Трамп.

Ово је друга година заредом да је предсједнику Општине Херцег Нови упућен позив да присуствује Молитвеном доручку. Катић је у фебруару ове године присуствовао том значајном догађају. Подсјећамо, тада је делегацију Црне Горе примио конгресмен Роберт Адерхолт, којег је Катић упознао са приликама у у земљи, али и са потенцијалима и положајем Херцег Новог у туристичко-привредном и културном погледу.

Tramp KaticМолитвени доручак је први пут организован 1953. године, а од 1980-их година одржава се у у хотелу Вашингтон Хилтон. Доручку који се одржава у међународној плесној дворани присуствује око 3.500 гостију, од којих је велики број истакнутих личности из скоро свих земаља свијета. Циљ овог скупа је окупљање чланова политичке, друштвене и пословне елите и њихово повезивање. Традиционално, скупу се обраћају два говорника, а један од њих је неизоставно предсједник Сједињених Америчких Држава.