grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Нови стадион за нове генерације

naslovnaNStadionИзградњом новог стадиона ФК Игало на подручју Сервисне зоне, Херцег Нови ће добити нови, модеран спортски објекат, који ће обогатити туристичку понуду у зимском периоду, а хотелијерима и привредницима везаним за спортски туризам омогућити боље пословање.

Фудбалски центар ће поред главног стадиона имати и три помоћна фудбалска терена, један мањи за млађе категорије, као и два помоћна терена за тенис са пратећим објектима.
Према ријечима потпредсједника Општине Херцег Нови Милоша Коњевића, нови фудбалски центар ће се простирати на око 75 хиљада квадратних метара, а процијењена вриједност пројекта, чија би реализације могла почети већ идуће године, износи око пет милиона еура. Стадион ће бити капацитета 2200 сједећих мјеста, односно максималних 2500 са урачунатима мјестима за стајање.
Коњевић је нагласио да је и приликом недавног обиљежавања јубилеја 90 година постојања ФК Игало, и предсједник Фудбалског Савеза Црне Горе Дејан Савићевић пружио подршку иницијативи Општине Херцег Нови и клуба са Солила, а велики ослонац у реализацији биће дугогодишњи предсједник клуба и садашњи покровитељ Стефан Вукићевић.
Како је нагласио, Игало заслужује да има прволигаша и све услове које су спортским клубовима у Црној Гори и региону неопходни за унапријеђење рада и остваривање што бољих резулата. За неких седам до осам година би се могле играти и утакмице у оквиру европких такмичења, узимајући у обзир да је идејно рјешење рађено према свим прописима UEFA 2 категорије стандарда, што подразумијева утакмице претквалификација Лиге шампиона, првог и другог кола квалификација Лиге Европе, као и званичне утакмице репрезентације млађих категорија.