grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Улагање у залеђе као предуслов унапријеђења туристичке понуде града

  • понедјељак, 23 децембар 2019 14:21

naslulaganje19Радови на проширењу пута на траси Крушевице-Врбањ представљају прву фазу на реконтрукцији те путне дионице, али и корак напријед ка рјешавању дугогодишњих инфраструктурних проблема залеђа Херцег Новог и побољшању туристичке понуде нашег града, поручио је потпредсједник Општине Милош Коњевић.

Према његовим ријечима, извођач радова - компанија Бокић, ради добро и квалитетно, на задовољство грађана и локалне самоуправе. До Нове године ће бити завршена прва фаза радова, па ће пут према Врбању бити у функцији за ову зимску сезону, док ће радови на асфалтирању бити изведени на прољеће.

zabrdje19

Уговорени радови подразумијевају ширење пута машинским ископима, набавку, транспорт и уградњу тампона (изравнавајућег слоја) на петнаест дефинисаних локација. Радови се изводе према рјешењу уређења пута које је израдила Агенција за изградњу и развој Херцег Новог.
Подсјетићемо и да је током октобра формиран Организациони одбор за уређење пута Почивање-Крушевице-Врбањ, чему је претходила посјета предсједника Општине Стевана Катића, потпредсједника Милоша Коњевића и директора Агенције за изградњу и развој града Бора Лучића мјештанима. Одбор, поред Коњевића и Лучића, чине Славко Вавић, Мићо Мурисић, Крсто Томашевић, Саво Радовић и Видо Павловић, који су у пуном капацитету одржали већ четири састанка, а све како би ови радови почели на вријеме и били изведени квалитетно и у предвиђеним роковима.

Коњевић је напоменуо и да ће, уз другу фазу на реконструкцији пута, и траса од мотела Конак до Авантуристичког парка бити асфалтирана са доласком прољећних дана.

Zabrdje219

У наредних двије године и пут од Петијевића до Крушевица ће бити проширен. Како је Коњевић казао, локална управа већ сада води разговоре са власницима парцела, како би се добиле неопходне сагласности, а све да би се у реализацију кренуло током наредних мјесеци.