grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

У току санација зида код ОШ „Дашо Павичић“, слиједи асфалтирање улице Коњевић: Око 120.000 еура уложено у будућност и безбједност ђака на Топлој

DasoPavicicNSLСанација потпорног зида у дворишту Основне школе „Дашо Павичић“ на Топлој је у току, а након ње ће услиједити уређење прилазне улице.

Пројекте финансирају Општина Херцег Нови и Туристичка организација Херцег Нови.

„Ова фреквентна улица је годинама била у веома лошем стању, а зид који је напукао захтијевао је да што прије реагујемо. Радови који су у току значајно ће допринијети безбједности свих пролазника, а највећи број њих су дјеца. Санацијом зида и пута добићемо сигурнији, уређен прилаз новској школи коју похађа највећи број ученика, као и вртићу“, каже потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић.

ulica170120Он подсјећа да је овај пројекат наставак улагања Општине у уређење и опремање васпитно-образовних установа, у сарадњи са управама школа.
„Током двије године, уложили смо око 120.000 еура у уређење околине и опремање школе. Изграђено је спортско игралиште, опремљен специјализовани кабинет за изучавање математике и биологије, урађен је нови зид и постављена ограда уз улицу на дијелу од школе до испод вртића, а сада ће бити и на преосталом дијелу, до игралишта“, истиче Коњевић.

 

sanacijazida1720

Радове на санацији зида изводи Сектор за одржавање локалних путева предузећа „Комунално-стамбено“, а вриједност ове инвестиције је око осам хиљада еура.
Радове на асфалтирању прилазне улице изводиће херцегновска фирма „Fortis Mont“, за шта је локална управа издвојила скоро 30 хиљада еура.
„Санацијом зида и улице заокружујемо уређење простора око школе, чиме испуњавамо бројне захтјеве грађана који су протеклих година указивали на неопходност извођења ових радова, а што ће свакако бити од највећег значаја за наше најмлађе суграђане“, закључује Коњевић.