grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Планирани радови у Његошевој, на Савини и Шеталишту Пет Даница

nas05022020У оквиру пројеката санације локалне путне инфраструктуре Општина Херцег Нови ће финансирати радове на асафалтирању Улице бокељских морнара на Савини и Његошеве улице, најавио је потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић током данашњег теренског обиласка тих дијелова града.

Како је казао, Улица бокељских морнара ће бити санирана на дионици од малопродајног објекта Шкорпион до ресторана Галија, који је сада у веома лошем стању. Поред радова на асфалтирању, у овој улици ће бити постављени стубови јавне расвјете и парапети, што ће реализовати „Комунално стамбено“, потврдила је директорица тог предузећа Јасмина Коњевић .

Како је саопштио потпредсједник Општине, у наредном периоду ће бити асфалтиран и дио Његошеве улице од бивше Атлас банке до пицерије „Pic Nic“.

Такође, у плану су радови на асфалтирању дијела улице Прве Бокешке бригаде, од зграде „Чистоће“ до скретања за Манастирску улицу.

Потпредсједник Коњевић је подсјетио и да су мјештани Савине тражили изградњу теретане на отвореном и дјечијег игралишта у том насељу. Како је информисао, локална управа ради на изналажењу погодне локације, што је први предуслов за реализацију таквог пројекта.

Коњевић је додао да је из Јавног предузећа за управљање морским добром најављено постављање ограде на потезу од Болнице Мељине до хотела „Перла“, те да ће овај посао пратити и радови на поплочавању шетне стазе и постављању расвјете до хотела „Лазуре“.

Говорећи о планираним пројектима, осврнуо се на намјеру локалне управе да заврши поплочавање Шеталишта Пет Даница, тачније преосталих дионица од Савине до Мељина и у Игалу, од ресторана „Галеб“ до Титове виле. Како је казао, радови у Игалу планирају се за послије туристичке сезоне, а крајњи циљ је да Херцег Нови у 2021. години има поплочано и уређено свих шест километара Шеталишта.