grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Почели радови на изградњи јавне гараже испред Општине Херцег Нови

RadoviNslДуго очекивани пројекат изградње јавне гараже испред зграде Општине Херцег Нови започео је данас. Радници компаније “Briv construction” почели су са припремним радовима на изградњи Мјешовитог центра и јавне гараже на платоу испред зграде Општине Херцег Нови, на основу пројекта који је израдио Грађевински факултет из Подгорице.

Надзор над изградњом овог значајног пројекта за наш град вршиће компанија “Ing-invest”.
Почетак радова испратило је руководство Општине Херцег Нови, предсједник Стеван Катић и потпредсједници Данијела Ђуровић и Милош Коњевић, са сарадницима. Како је истакао Секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Александар Ковачевић, у току данашњег и сјутрашњег дана ће градилиште бити прописно ограђено, а први радови подразумјеваће скидање постојећег камена, који ће бити сачуван и искориштен на другим инфраструктурним пројектима.
Центар и јавна гаража замишљени су као мјешовити центар, са доминантним садржајем јавне гараже, тргом и пословним садржајима. Гаража је због нивелета терена и рационалне употребе простора организована кроз три етаже са полунивоима, двије сутеренске и приземна. Планирано је да након завршетка радова корисницима буде доступно око 150 паркинг мјеста.
На свакој етажи налазе се и неопходне комуникације са лифтом које повезују све садржаје по вертикали. Поткровна етажа, тј. Трг посвећена је пословним садржајима којих је укупно шест.
Рок завршетка радова је девет мјесеци од увођења извођача у посао, а вриједност радова износи око 3.2 милиона еура.