grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Волонтери Општине и Црвеног крста помажу старе и здравствено угрожене грађане

Vazni telefoniВолонтери Општине Херцег Нови и општинске организације Црвеног крста помагаће старијим суграђанима и осталима који спадају у посебно здравствено угрожену групу током цијелог периода трајања привремених мјера на сузбијању ширења коронавируса, поручено је на данашњем састанку челника локалне управе са представницима херцегновског Црвеног крста и хуманитарком Зорицом Дракулић Видаковић

Волонтери ће бити на услузи суграђанима који се обрате за асистенцију у набавци хране, лијекова и других средстава.
Сви којима је помоћ потребна могу се обратити на бројеве успостављеног цалл центра, који ће бити отворен у термину од 07 до 18 часова. Бројеви су: 067-419-735, 067-317-333 и 031-327-320.
Овакав начин сарадње договорен је у складу са новим мјерама и препорукама за заштиту грађана од ширења коронавируса, које је јуче усвојило Министарство здравља, након састанка Националног тима за заразне болести. Наиме, једна од тачака прописује да се због епидемиолошког ризика "забрањује организација достављања на кућне адресе животних намирница и љекова без сагласности Оперативног штаба Националног координационог тијела за заразне болести", што подразумијева и забрану дистрибуције од стране неформалних удружења.
С тим у вези, договорено је да ће волонтери Општине и Црвеног крста организовати доставу хране, лијекова, средстава за одржавање хигијене и других животних потрепштина грађанима којима је то потребно.
Како су поручили представници локалне управе, сви потребни ресурси локалних органа и служби биће на располагању за што ефикаснију реализацију договорених задатака, а у циљу заштите грађана Херцег Новог.