grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Побратим, кинески град Хђин шаље помоћ Херцег Новом за борбу против коронавируса

00HdjinГрад побратим Херцег Новог – кинески Хђин, послаће нашем граду помоћ у виду заштитне опреме, маски и рукавица за личну заштиту, као и традиционалних кинеских љекова, како би становништву и здравственим радницима помогли у борби против коронавируса.

Новљани су већ имали прилику да посвједоче сарадњи која се током претходне двије године дешавала између двије локалне самоуправе на пољу културе, а како је истакао предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, дошло је вријеме када су међународна солидарност и пријатељске намјере од највећег значаја.

-Хђин се показао као добар и искрен град пријатељ и побратим, и на томе им хвала. Донација је свакако од великог значаја, а уз помоћ Општинског тима за ванредне ситуације, даћемо пуни допринос да опрема и љекови оду онима којима је то најпотребније, поручио је Катић.

Подсјетићемо, делегације Херцег Новог и Хђина су крајем 2017. године потписале Писмо намјере, да би крајем јуна 2018. године градоначелници оба града потписали Споразум о пријатељству и сарадњи у Титовој вили у Игалу.