grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Апел апотекама, банкама, трговинама: Помозите рад волонтера

rad novskih volontera 1Волонтери Општине Херцег Нови и општинске организације Црвеног крста сваког дана на терену помажу старијим суграђанима и осталима који спадају у посебно здравствено угрожену групу да набаве намирнице, љекове, средства за хигијену, плате рачуне.

Рад волонтера значајно би олакшало уколико би наишли на разумијевање у апотекама, банкама и трговинама, те стога из Општинског тима за заштиту и спасавање упућују молбу да приликом услуживања првенство имају Новљани и Новљанке који носе ознаке тима волонтера.

Наиме, волонтери су они који чекају у реду умјесто великог броја наших старих и немоћних суграђана, док их увијек чекају нове молбе и захтјеви за помоћ, те би брзина у обављању преузетих задатака значајно унаприједила дјеловање ових хуманих добровољаца. Вјерујемо да ће овај апел уродити плодом, сигурни да привредници, запослени, као и сви грађани Херцег Новог препознају потребу и значај дјеловања волонтера, поручују из Општинског тима за заштиту и спасавање. rad novskih volontera 3Волонтери Општине и Црвеног крста Херцег Нови остају на услузи суграђанима који се обрате за асистенцију у набавци хране, љекова и других средстава. Тим дјелује у складу са мјерама и препорукама за заштиту грађана од ширења коронавируса које су усвојене на државном и локалном нивоу.
Сви у Херцег Новом којима је потребна помоћ волонтера могу се обратити на број 031-327-320, у термину од 07 до 17 часова.