grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Телеграм предсједника Општине поводом смрти Ивана Зубера

Foto Plivački-miting-Montenegro-mimoza-kup ZuberПоводом смрти легенде црногорског и југословенског пливања Ивана Зубера, изражавам искрено саучешће породици Зубер и Пливачком ватерполо клубу Јадран, у своје лично, име Општине Херцег Нови и свих грађана.

Херцег Нови ће памтити професора Ивана Зубера по свему што је учинио за развој пливачког спорта у свом Јадрану, у нашем граду, земљи и шире.

Све што је у животу радио било је на врхунском нивоу – од дана када је као пливач освајао титуле, до оних када је као тренер у нашој земљи и Италији талентоване пливаче доводио до најсјајнијих свјетских и европских одличја. Захваљујући њему ПВК Јадран је изњедрио бројне прваке и рекордере.
Оснивањем „Монтенегро Мимоза Купа“ у оквиру Празника мимозе Ивица Зубер је учинио Херцег Нови центром црногорског и регионалног пливања, уписао наш град у календар манифестација Европске пливачке лиге. Са непресушним ентизијазмом је четврт вијека водио ову манифестацију и његов одлазак ставља пред све нас велики изазов да наставимо тамо гдје је стао.
Памтићемо професора Ивана Зубера као великана нашег пливања, угледног, часног, преданог и енергичног сардника и пријатеља, и вјечно ћемо му бити захвални на свему што је са љубављу и знањем пружио новском спорту.
Нека му је вјечна слава и хвала.

Предсједник Општине Херцег Нови
Стеван Катић