grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Почела изградња првог спортског игралишта у Суторини

  • сриједа, 11 новембар 2020 15:15

igralistesutorina3Изградња вишенамјенског спортског игралишта у Суторини, на простору уз нови објекат Дневног центра почела је данас. Ово ће бити прво спортско игралиште у том насељу, које ће моћи да користе сва дјеца, млади и мјештани, као и штићеници Дневног центра.

Игралиште ће имати спортски терен на којем ће бити постављени кошеви, голови за рукомет и за мали фудбал. Биће уређене околне зелене површине, постављена ограда и инсталирана нова јавна расвјета.
Радове вриједне готово 30 хиљада еура финансира Општина Херцег Нови, а изводе се према рјешењу Агенције за изградњу и развој града. Извођач је компанија “Изомонтмне”, која је као најповољнији понуђач изабрана на тендеру.
“Мјесна заједница Суторина ће по први пут добити своје, мултифункционално спортско игралиште. Током протеклих 50 година уређивана су игралишта на више парцела које су уступане на коришћење, али ништа од тога није било трајно рјешење. Сада ће по први пут дјеца и млади у Суторини имати своје игралиште“, истиче предсједник Мјесне заједнице Суторина, Боро Лучић.
Игралиштем ће управљати Мјесна заједница Суторина, а Лучић вјерује да ће ово постати мјесто свакодневног окупљања и дружења, које ће бити погодно и за организовање спортских турнира и различитих приредби.
„Након успјешне изградње игралишта, имамо у плану и наредну фазу у којој би требало да буду изграђене мале трибине и свлачионица“, најављује Лучић.
Он напомиње да је Мјесна заједница Суторина у протеклом периоду уредила зог за бућање и простор око тог терена, који се налази преко пута школе. Намјера им је и да предложе Основној школи “Дашо Павичић” заједнички рад на уређењу објекта и дворишта подручног одјељења у Суторини, што би било на корист и задовољство дјеце и свих мјештана.

igraliste  u Sutorini planirana situacija

pocetak izgradnje igralista u Sutorini