grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Апел Општине и Дома здравља Херцег Нови: Ковид пацијенти и њихови контакти да поштују обавезну изолацију

Katic-KomarПредсједник Општине, Стеван Катић и директор Дома здравља, др Горан Комар апелују на грађане да се током ковид пандемије понашају у складу са епидемиолошким мјерама и конкретним упутствима у погледу понашања.

Како наводе, од пресудне је важности да се ковид пацијенти и њихови контакти понашају одговорно и у складу са упутствима, која су више пута истицана:
-    Ковид пацијенти, тачније они који су обољели од ковид инфекције, налазе се у обавезној кућној изолацији.
-    Њихови укућани, такозвани контакти, морају издржавати двоседмичну изолацију и аутоматски се сматрају позитивним на ковид инфекцију, иако она није лабораторијски доказана.
Примијећено је интензивно кретање особа које представљају контакте, дакле укућана оних који су ковид позитивни, по граду, бројним градским установама, па чак и згради Дома здравља, што је недопустиво, истичу Катић и Комар.
Јасно поручују да особе које су контакти ковид пацијената у обавези су да се придржавају мјера изолације и не могу се слободно кретати градом и посјећивати установе.
Општина и Дом здравља ће у сарадњи са МУП-ом интензивирати надзор над ковид позитивним пацијентима и подједнако њиховим контактима, како би утицали на понашање грађана и осигурали поштовање мјера, закључује се у апелу.