grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

52. Празник мимозе: Челници Општине Херцег Нови посадили педесетак младих стабала жутог цвијета на ривијери

00mimoza21Челници Општине Херцег Нови засадили су данас мимозу на више локација на ривијери - у Кумбору, Каменарима, Ђеновићима, Баошићима и у Бијелој.

Како је истакао предсједник локалне самоуправе Стеван Катић, садња мимозе уврштена је у програм Празника умјесто фешта које су ове године изостале због епидемиолошке ситуације. Како актуелне епидемиолошке мјере не дозвољавају окупљање већег броја грађана, ове године је учињен напор да се неким програмима надомјести све оно што је било карактеристично за празник. Тако је данас, умјесто традиционалних берби, организована садња мимозе на више локација.
-У овој акцији је посађено педесетак садница од Кумбора до Бијеле, а наредних дана акција ће бити настављена у Игалу, Херцег Новом, Луштици и у селима у залеђу. Задовољство ми је што и у оваквој ситуацији не прекидамо традицију празника и сви програми се реализују у складу са епидемиолошким мјерама, истакао је Катић.
У Баошићима су мимозе посадили предсједник Катић, потпредсједник Општине Милош Коњевић и предсједник МЗ Баошићи Ђуро Цвјетковић; у Бијелој предсједник Скупштине општине Херцег Нови Никола Самарџић; у Ђеновићима потпредсједница Општине Весна Самарџић са секретарком за културу и образовање Аном Замбелић Пиштало и најуспјешнијом студенткињом Херцег Новог 2019. године Јеленом Вукасовић; у Каменарима предсједница те Мјесне заједнице Маја Поповић, у Кумбору шефица Кабинета предсједника општине Драгана Станишић, савјетник предсједника Јован Суботић и предсједник МЗ Кумбор Милан Бошковић.