grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Амбасада Украјине донирала саднице Дјечијем дому „Младост“

00ukambasadyПредставници Амбасаде Украјине у Црној Гори посадили су јутрос стотињак садница разног биља у баштама Дјечијег дома „Младост“ у Бијелој.

Повод за ову акцију био је пројекат који води Министарство вањских послова Украјине – „Греенинг планет“, који за циљ има садњу милион нових стабала у стотину земаља свијета, појаснила је амбасадорка Украјине Наталија Фијалка и додала да је у баштама Дома посађено биље карактеристично за наш регион.
У јутрошњој садњи учествовали су и представници Општине Херцег Нови, секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Дејан Радонић и савјетник предсједника за међународну сарадњу Јован Суботић.
Секретар Радонић се захвалио амбасадорки на укључивању Херцег Новог у пројекат глобалног озелењавања јавних површина, истичући да се ради о изнимно лијепом гесту да то буде управо Дјечији дом “Младост”. Поручио је и да ће друге организације и привредни субјекти који за циљ имају заштиту и унапријеђење животне средине имати подршку у локалној самоуправи.
Амбасадорка Фијалка и држава Украјина већ дуги низ година имају специјалан однос према Херцег Новом и Дјечијем дому, истакао је Суботић и додао да се Херцег Нови овом приликом показао као добар домаћин, што ће се свакако наставити и убудуће.