logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Одржана 4. редовна сједница СОХН

NAs27122017Одборници херцегновске скупштине усвојили су јуче Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о Буџету Општине Херцег-Нови за 2017. годину, Одлуку о буџету Општине Херцег-Нови за 2018. годину, као и предлог Одлуке о задужењу Општине Херцег-Нови.

Одборници су већином гласова на 4. редовној сједници усвојили и предлог Одлуке о мјесним заједницима и Предлог Одлуке о одређивању локације за привремено складиштење неопасног грађевинског и зеленог отпада на територији Општине Херцег-Нови. Скупштинска већина изгласала је и усвајање Одлуке о споразумном раскиду уговора о закупу хотела и ресторана у оквиру Спортског центра Игало, Одлуке о прибављању имовине, Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о постављању, грађењу и уклањању привремених објеката, Одлуке о утврђивању локације за постављање локалног објекта од општег интереса-радио базне станице мобилне телефоније ХН 28 Топла, Одлуке о утврђивању локације за постављање локалног објекта од општег интереса-радио базне станице мобилне телефоније „ХН 09 Баошићи“, као и Одлуке о условима и начину остваривања права на варијабилни дио зараде.

Предлоге одлука о подизању спомен обиљежја постављањем спомен обиљежја – бисти протојереју Саву Накићеновићу, адмиралу Марку Војновићу и капетану Шпиру Даниловићу скупштинска већина је такође подржала.

Одборници су усвојили и предлоге Одлуке о измјенама Одлуке о организацији и начину обављања ауто-такси превоза на територији Општине Херцег Нови, Одлуке о давању сагласности на измјене и допуне Статута Јавне установе „Дневни центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју“ Херцег-Нови, Програма рада Скупштине општине Херцег-Нови за 2018. годину., као и Информацију о локацији за изградњу Аутобуске станице.  Стављене су ван снаге одлуке о утврђивању локације за изградњу објеката за рјешавање стамбених потреба запослених у државним органима, односно органима локалне самоуправе.

Такође, одборници су већином гласова дали је сагласност на програм рада и Финансијски план ТОХН за 2018. Одборници нису усвојили извјештај о раду са Финансијским извјештајем „Водакома“ за 2016. годину.