logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Ванредна Скупштина о ситуацији Болнице Мељине 07. августа

OHNПредсједник Скупштине Општине Херцег Нови Милош Биговић заказао је шесту ванредну сједницу Скупштине општине Херцег Нови за уторак, 07. август. Засиједање у великој сали Скупштине општине почеће у 11 сати.


На дневном реду налази се једна тачка: Разматрање актуелне ситуације у Приватној здравственој установи “Општа болница Мељине”.

Сједница је сазвана на захтјев 29 одборника локалног парламента.

“Скупштина општине Херцег Нови је на својој VI редовној сједници одржаној дана 24.07.2018. године по усвојеном предлогу допуне дневног реда разматрала тачку „Актуелна ситуација у ПЗУ Општа болница Мељине“. На тој сједници је на Иницијативу Клуба одборника ДПС, једногласно заузет став да се у што скоријем року одржи ванредна сједница Скупштине општине Херцег Нови на којој би се актуелна систуација у ПЗУ Општа болница Мељине разматрала на што квалитетнији и конструктивнији начин уз присуство представника менаџмента ПЗУ Општа болница Мељине, синдиката, власника болнице и ресорног Министарства. С тим у вези  а имајући у виду тешку ситуацију у ПЗУ „Општа болница Мељине“ , поготово одлив кадра здравствене струке, отежану финансијску ситуацију, исказано незадовољство запослених, а у контексту негативних последица које би нефункционисање болнице имало по наш град, сматрамо неопходним да ова Скупштина расправља по овој теми. Одборници Скупштине општине као представници грађана у локалном парламенту на овај начин желе да допринесу рјешавању овог горућег питања”, наведено је у образложењу захтјева за сазивање ванредне сједнице.

Материјал за сједницу можете погледати и преузети овдје.