logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Наставак пројекта „Академија лидерства“: У јуну едукација у Херцег-Новом

NasAkaLid05042017Тродневна едукација у склопу пројекта „CBC Leadership academy“ у којем је партнер Општина Херцег-Нови, одржава се од 4. до 6. априла у хотелу „Леотар“ у Требињу.

У едукацији учествују представници три партнерска града Дубровника, Херцег-Новог и Требиња, као и учесници из Тивта – укупно њих 37.

На отварању скупа градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је да вјерује да пројекти попут овог јачају сарадњу градова на тромеђи, те да вјерује да ће допринијети покретању заједничких пројеката.

Андреа Новаковић из дубровачке развојне агенције (ДУРА) казала је да оваква окупљања служе разради могућих пројеката, како би у они каснијим фазама били кандидовани за подршку из доступних европских фондова. Реално би било да се први такав пројекат односи на привреду и туризам, који је заједничка веза сва три града, истакла је Новаковићева.

Прва прекогранична „Академија лидерства“ представницима органа локалне самоуправе градова на тромеђи нуди низ смјерница за обуку и рад у јединицама и органима локалне самоуправе.

Теме које се обрађују током интерактивних предавања обухватају стратешко планирање, менаџмент у јавној управи и управљање људским ресурсима.

Овај пројекат састоји се из три интензивна стручна модула. Први дио одржан је у Дубровнику, од 2. до 4. новембра 2016. године, док ће трећа, завршна едукација бити почетком јуна ове године у Херцег Новом.

Циљ је јачање капацитета партнерских локалних самоуправа у области лидерства, што је препознато као један од значајних предуслова за подстицај и реализацију успјешне сарадње и обезбијеђивање друштвено-економског раста регије.

Преокогранични пројекат Дубровника, Херцег-Новог и Требиња подржао је Савјет Европе, на иницијативу Развојне агенције града Дубровника и Канцеларије за међународну сарадњу Општине Херцег-Нови.