logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Плод сарадње Херцег-Новог и Крања: Нови кровни прозори за градску галерију

galerija-josip-bepo-benkovic-3Захваљујући одличној сарадњи Херцег-Новог и Крања, на градској галерији „Јосип Бепо Бенковић“ биће замијењени сви кровни прозори.

Град Крањ донираће средства потребна за ове радове, што ће допринијети очувању зграде у којој се налази градска установа културе, а самим тим и бројних дјела која су непроцјењиви дио наше културне баштине. Симболички, ово је увод у тјешњу и свеобухватнију сарадњу градова побратима.

Донација је један од резултата сталне комуникације општинске Канцеларије за међународну сарадњу са представницима Града Крања, а предлог пројеката дало је руководство Јавне установе „Градски музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић“.

Пријатељство Херцег-Новог и словеначког града Крања траје од више од 50 година, од 21. октобра 1965. године, када су потписане Повеље о братимљењу.

У протекле двије године контакти су обновљени, односи ојачани и отворене бројне могућносзи за повезивање.

Делегација Крања боравила је у Херцег-Новом у октобру поводом Дана општине, а потом и на овогодишњем Празнику Мимозе.

Још један извјестан пројекат који ће повезати два града биће међународна изложба братских градова, коју Град Крањ организује у децембру ове године, а на којој ће учествовати и представници Херцег Новог.