logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Плес 176 новских матураната са вршњацима из 55 европских градова

NasKvadrMat2017Данас тачно у подне 176 новских матураната СМШ “Иван Горан Ковачић“ је на Тргу Николе Ђурковића заплесало матурански плес, у исто вријеме кад и њихови вршњаци из 55 европских градова.

Прије него што су се зачули звуци Штраусовог “Слијепог миша“ и валцера, младим Новљанима обратио се секретар за друштвене дјелатности и спорт Општине Херцег Нови Владимир Џелетовић.

Како је рекао, са бројним градовима у ближем и даљем окружењу данас обиљежавамо крај средњошколског образовања наших матураната, прекретницу у њиховим животима, и то на најљепши начин и посебном изражајношћу - кроз љепоту и елеганцију плеса.

“Херцег Нови је увијек, одвајкада, кроз бурно историјско наслеђе, гајио и чувао традиционалне вриједности које су чиниле културни контекст његове свакодневице.

Драги матуранти, ви сте управо његово највеће богатство и градећи своју будућност градићете и будућност свога града. Зато наставите да учите, стичете знања и вјештине и дајете све од себе да будете добри, вриједни и узорни људи. Коријени учења су често горки, али зато плодови знања веома слатки.

Гдје год наставили своје школовање или гдје год вас живот одвео, носите свој Херцег Нови у срцу и души”, поручио је Џелетовић и пожелио матурантима да досегну сваки циљ који себи поставе и буду најбољи у свему што буду радили.

Плес матураната организује се у оквиру пројекта „ Европа плеше“, а СМШ „Иван Горан Ковачић“ ове године у њему успјешно учествује јубиларни, 10. пут.