grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

За седам дана асфалт на пет дионица путева у четири мјесне заједнице

Asfaltiranje Potkulina 1Од протеклог петка до данас у Херцег Новом је асфалтирано пет дионица путева у четири мјесне заједнице – Бијелој, Савини, Мојдежу и Баошићима.

Последња асфалтирана је улица у насељу Поткулина у Баошићима, која је годинама уназад била у веома лошем стању. Радови су завршени прекјуче, а изведени су захваљујући сјајној сарадњи Општине Херцег Нови, мјештана и Мјесне заједнице. Укупна вриједност изведених радова износи  нешто мање од 12.000  еура, од којих је локална управа изводила 5.000, Мјесна заједница Баошићи хиљаду, док су мјештани сакупили остатак потребних средстава.
Учешће мјештана било је од огромне важности да би радови били изведени, истиче секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић. Како наводи, ово је друга дионица у Баошићима која је асфалтирана у овој години, раније је уређено и 600 метара локалног пута ка насељима Полет и Дубци, које су такође заједнички финансирали Општина и грађани – од укупно 30.000 еура, грађани су обезбиједили 13.000 еура.
Asfaltiranje Potkulina 3Током протекле недеље завршено је и асфалтирање у Бијелој, кроз центар и насеље Жагер, санација Манастирске улице на Савини, као и уређење пута кроз Тијесни кланац који спаја Мојдеж и Суторину. У ове радове уложено је укупно преко 100.000 еура, које су обезбиједили Општина, грађани и мјесне заједнице.
Самарџић се посебно захваљује херцегновским мјесним заједницама на ангажману и учешћу у анимирању грађана и организацији посла. Како наводи, поред ових у току је и доста активности у сеоским мјесним заједницима. Ради се о инвестицијама мање вриједности, али које су засигурно од значаја за мјештане херцегновских села.
Општина Херцег Нови ће наставити са улагањем у путну инфраструктуру, и то у свим дијеловима општине. Приоритет ће имати оне дионице које су у најлошијем стању,а користи их велики број грађана.
Циљ локалне управе је побољшање стања локалних путева, што је скуп и нимало лак посао који ће засигурно трајати, додаје Самарџић.

Asfaltiranje Potkulina 2 Истиче да су се подршка и учешће грађана,  мјесне заједнице и донатора, заједно са напорима Општине, показали као добар начин да се у кратком периоду уради много посла, те да ће са овом праксом наставити у наредном периоду.