grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Бизеова “Кармен” на Канли Кули за памћење! Чаробно вече на најлепшој позорници на Јадрану и пун аудиторијум

  • понедјељак, 27 август 2018 12:44

00perСиноћ је на Канли Кули у Херцег Новом одржана премијера опере Кармен Жоржа Бизеа, која је обележила овогодишњи Опероса Монтенегро Опера Фестивал.

Канли Кула је била попуњена многобројним љубитељима класичне музике међу којима су били и представници Владе, министарстава, општина, као и дипломате, пријатељи и подршка Опероса Фестивала. Уводни говор одржала је оснивач Опероса фестивала, фински мецосопран Катхерине Хаатаја и речима добродошлице истакла је:

“Велика нам је част што сарађујемо са Општином Хецрег Нови, Туристичком организацијом Херцег Нови и Херцег Фестом у стварању јединственог националног оперског догађаја у Црној Гори.” Затим се председник Општине Херцег Нови Стеван Катић обратио и исказао понос због подршке и сарадње када је у питању културни догађај као што је Опероса Монтенегро Опера Фестивал.
 
Непосредно пре почетка перформанса, одржан је ВИП коктел за државне званичнике и представнике поменутих институција као и Опероса пријатеље и подршку.

Опероса се сваке године труди да премаши прошлогодишњу продукцију. Са око 60 људи на сцени који обукватају оркестар од 40 музичара, хор од 16 људи, 10 оперских певача и заносну Кармен, уметнички тим се побринуо да сваки детаљ буде перфектан на сцени, па је редитељ Мартин Ллоyд-Еванс премашио очекивања. Осим по сцени, учесници су се кретали по целој Канли Кули током перформанса, и наилазили на узбуђење публике која је одушевљење исказивала громогласним аплаузом.

Опероса Монтенегро оркестар бриљирао је под вођством маестралног Ералда Салмиерија.