Salon vina LazureЧетрдесет излагача из региона и Европе представља се на 3. Салону вина у хотелу Лазуре, који је данас отворен у оквиру програма 53. Празника мимозе и трајаће два дана.

Смотра изабраних винарија привукла је пажњу познавалаца и љубитеља вина, као и компанија из области хотелијерства и угоститељства. Салон је отворио предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.
„Драго ми је што се овај Салон трећи пут одржава у прелијепом амбијенту хотела Лазуре. Имали смо у току претходне 53 године на Празнику мимозе салоне вина и драго ми је што су господин Уљаревић и овај хотел препознали значај овакве манифестације. Надамо се да се Салон више никада неће прекидати и да ће постати традиција у оквиру Празника мимозе“, поручио је Катић. Он се захвалио излагачима, произвођачима вина, привредницима и посјетиоцима Салона, пожелио им је угодан боравак у Херцег Новом и уживање у Празнику мимозе.
Организатори Салона вина су хотел Лазуре и „Compania de Vinos Mne“ , у сарадњи са Општином Херцег Нови, а представљају се реномирани излагачи из Француске, Италије, Хрватске, Србије, БИХ, Македоније и Црне Горе.
Присутнима је у име хотела Лазуре добродошлицу пожелио генерални менаџер Бранко Путник. Како је казао, пандемија је прошле године омела одржавање ове манифестације, али то је само повећало ишчекивања и жељу са којом ове године отварају треће издање Салона.
„Пред нама су два дана чистог уживања гдје ћете пробати најбоља вина из регије и многих земаља Европе. Цитираћу Ремарка и открити вам тајну да су ова вина цијеђено сунце, које не иде директно у желудац већ се скупља иза очију и мијења поглед на свијет“, казао је Путник.
У име „Compania de Vinos Mne“ обратио се директор Жељко Уљаревић, истичући да су винари једва чекали да се одазову позиву, као и посјетиоци. Он се захвалио хотелу Лазуре на партнерству, а Општини Херцег Нови што је препознала значај овог догађаја.
„Салон привуче много људи, много гостију из региона и свијета, да препозају Празник мимозе са добром чашом вина. Све се уклопило и данас отварамо и овај фестивал вина и Празник“, рекао је Уљаревић и пожелио присутнима да уживају у вину и Мимози.
Сајам вина ће бити отворен данас и сјутра од 13 до 20 часова, а посебан вински мени припремљен је за Винско вече 19. Фебруара.
Комплетан програм 53. Празника мимозе можете погледати и преузети овдје: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf .

Организатори 53. Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Јавна установа културе „Херцег-фест“ и Туристичка организација Херцег Нови.
Спонзори фестивала су: Портонови, Институт Игало, Никшићко пиво – пивара Требјеса, Плантаже 13. јул, Витинка, Блуе лине, Градска кафана, Крушо д.о.о, ЦКБ банка, Сwисслион, Туристичка организација Града Београда, Вериге 65, Кантина 65 и Атера бусинесс суитес. Главни медијски спонзор је Радио-телевизија Херцег Нови, а медијски спонзори: РТЦГ, Прва, Радио Јадран, Радио Тиват, Дан, Херцегнови.цоол, Травел Монтенегро и РТВ Никшић.