PosjetaNSL290322Почасни грађанин Херцег Новог, Норвежанин Пер Јарле Ериксен, посјетио је данас Општину Херцег Нови, гдје је са предсједником Стеваном Катићем и сарадницима разговарао о наставку сарадње и актуелним питањима од значаја за град.

Ериксен је током састанка најавио донацију из Левангера у виду специјалног камиона предузећу “Чистоћа”, која треба да буде реализована у јуну ове године. Како је речено, донација ће бити наставак активности кроз које пријатељи из Норвешке већ годинама доприносе унапријеђењу квалитета рада овог новског комуналног предузећа.
Истичући да ће сарадња са Херцег Новим бити настављена, Ериксен је поручио да су “донације краткорочне, а пријатељство је оно што остаје”.
Предсједник Катић и сарадници захвалили су Ериксену на овој иницијативи, као и донацијама током претходних година, сагласивши се са њим да се највећа вриједност огледа у размјени искустава и дугогодишњем пријатељству Норвежана и Херцег Новог.
Најављено је да ће Ериксен са директором херцегновске “Чистоће” сјутра боравити у Коњицу (БиХ), гдје ће бити одржана сједница удружења Анин Балкан. Ово удружење је кровни донатор за 10 комуналних предузећа из 6 општина са простора бивше Југославије, међу којима је и Херцег Нови. Сјутрашњој сједници присуствоваће норвешки представници и руководиоци комуналних предузећа из нашег региона, како би сумирали утиске и извели пресјек стања четворогодишње сарадње.
Састанку у Општини Херцег Нови су присуствовали и потпредсједник Општине, Мирко Мустур, секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић и директор предузећа „Чистоћа“ Милован Бендераћ.
Подсјетићемо, Ериксен је добитник Повеље почасног грађанина Општине Херцег Нови 2013. године, а само пријатељство грађана Херцег Новог и норвешког народа траје преко 50 година – још од давне 1966. Дугогодишњи велики пријатељ Херцег Новог иницирао је и учествовао у реализацији бројних донација за херцегновска комунална предузећа, којима су пријатељи из Норвешке допринијели њиховом опремању и унапријеђењу рада.