zgradaohn2022Скупштина општине Херцег Нови расписала је Јавни позив за давање предлога кандидата за додјелу Октобарске награде и Повеље Општине Херцег Нови.

Одлуком о додјели награда Општине Херцег Нови установљено је да Скупштина општине Херцег Нови, у знак признања за изузетне резултате у раду и стваралаштву и највише достигнуће у области привреде, друштвених и других дјелатности додјељује Октобарску награду Херцег Новог и Повељу – звање почасног грађанина, лицима која су нарочито заслужна за развитак и афирмацију Херцег Новог или су њихов живот и рад на други начин везали за овај град.
Октобарска награда додјељује се физичким и правним лицима са пребивалиштем, односно сједиштем на територији Општине Херцег Нови. Награда се може додјелити и појединцима који не живе на подручју општине Херцег Нови, ако њихова остварења имају посебан значај за ову општину.
Почасном грађанину додјељује се Повеља Херцег Новог. У једној години могу се додјелити највише три награде и једна Повеља. Иста награда и Повеља истом лицу може се додјелити само једном за исту врсту остварења.
Право предлагања кандидата за поменута признања имају предузећа, мјесне заједнице, институције и установе, као и организације, удружења и групе грађана из свих области живота и рада.
Предлози морају бити достављени у писаној форми са детаљним и конкретним образложењем и документацијом на основу којих Жири може оцијенити вриједност остварења и резултата који се предлажу за Награду и Повељу.
Позивају се сви субјекти који имају право предлагања кандидата за поменута признања да уредно формиране предлоге доставе Скупштини општине Херцег Нови – Служби скупштине, са обавезном назнаком „ЗА ЖИРИ“ најкасније до 30.09. 2022. године.