logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

29.03. – Основцима додијељене награде на конкурсу „Наша мила Боко“

NMBНаграде најуспјешнијим учесницима књижевног и ликовног конкурса “Наша мила Боко” за ученике виших новских основних школа Новог и Боке додијељене су синоћ у дворани Парк.

Тему “Приче капетана” је кроз причу најуспјешније дочарала Маша Никовић из ОШ” Илија Кишић” из Зеленике, одлучили су чланови жирија глумац и дјечији писац Дејан Ђоновић, драматург и директор ЈУК „Херцег –фест“ Стеван Копривица и професор књижевности Ана Замбелић Пиштало.

Исту тему сликом је најбоље донио Саво Поповић, ученик ОШ ”Орјенски батаљон“  из Бијеле. Другу награду је освојила Николета Ћоровић, а трећу Зорана Димитријевски, обје из ОШ ” Вељко Дробњаковић” из Рисна.

О наградама на ликовном конкурсу одлучивао је жири у саставу:  галериста Љиљана Мариновић, професорица ликовне умјетности Ксандра Поповић и конзерватор и рестауратор  Горан Скробановић.

За ауторе најбољих радова и њихове менторе главне награде је обезбиједио „Херцег-фест“, а традиционално их је даривао и капетан Томо Катурић.

На књижевни конкурс за младе Новљане пристигло је 38 радова. На ликовни конкурс, који је био намјењен  ученицима свих основних школа у Боки Которској, пристигло је чак 275 радова.

Жири за учешће на конкурсу похваљује и следеће ученике: из ОШ” Дашо Павичић” из Херцег Новог - Ђорђе Павловић, Филип Матковић, Неда Манојловић, Андријана Томашевић; из ОШ” Милан Вуковић” из Херцег Новог - Клишина Стефанија; из ОШ ”Орјенски батаљон” из Бијеле - Чукић Вук; из ОШ ”Драго Миловић” из Тивта - Кнежевић Лука, Зарубица Лана, Петровић  Маxима Тара, Кнезовић Озана и Триповић Антонио; из ОШ” Вељко Дробњаковић” из Рисна - Вуковић Нина.