logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

08.05. - Опероса Монтенегро Опера Фестивал добио престижно европско признање

EFFEОпероса Монтенегро Опера Фестивал добитник је награде ЕФФЕ Лабел 2017-2018, одлучио је након евалуације интернационални жири на челу са Џонатаном Милсом, бившим директором Edinburgh International Festivala.

.

Жири који је одлучивао о ЕФФЕ награди, оценио је Опероса Монтенегро Опера Фестивал овако: “Високо професионални Фестивал са јасним циљем да помогне младим и талентованим уметницима кроз комплексну оперску продукцију, где промовише европске културне вредности на различите начине.”

Награду ЕФФЕ додјељује Европска асоцијација фестивала (European Festivals Association) основана у Женеви, која већ 60 година и повезује реномиране музичке, позоришне и остале умјетничке фестивале широм свијета. Данас је у овој асоцијацији око 100 фестивала у преко 40 земаља.

Ове године Опероса Монтенегро Опера Фестивал одржава се од 23. до 27. августа у Херцег Новом, на тврђавама Форте Маре и Канли Кула, као и у Старом граду. Програм ће ускоро бити објављен, а све о Фестивалу можете пратити на Опероса Фацебоок страни: https://www.facebook.com/operosaopera.