logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

09.05. – Херцег-Нови добио још једну маркирану стазу за шетњу: Татар башта – Сушћепан

AktNas09052017Протеклог викенда настављени су радови на ревитализацији старих пјешачких путева у блиском залеђу града. Урађено је прво означавање планинарском маркирацијом стазе Татар башта (стари мост) - Сушћепан (извор Бостањ), саопштавају из Агенције за развој и заштиту Орјена.
 
Новомаркирана стаза прелази се за 20-ак минута лаганог хода, када се стиже на извор Бостањ, гдје почиње стаза за Св. Козму и Дамјана, цркву и видиковац, удаљени још нешто преко 20 мин хода.
 
Ове активности наставак су прошлогодишњих радова, тада иницираних од НВО „Степ – Кораци“, када је поправљана камена оплата, уклањано зеленило и стављани путокази до Сушћепана.
 
Маркирањем, које изводи Планинарски клуб „Субра“, стаза улази у увезану и стандардизовану мрежу, у складу са Законом о планинским стазама. На тај начин добијамо идентични систем обиљежених стаза, што је велика олакшица за сутрашње кориснике, нарочито туристе.
Маркирање, које је иницирала МЗ Сушћепан-Ратишевина-Требесин, а Агенција подржала, наредних ће недеља бити настављено од Ратишевине до Св. илије, са излазом на Мокринама на магистрални пут Херцег Нови – Требиње.
 
-      Веома нам је драго да су саме мјесне заједнице у нашем залеђу препознале значај ових активности, јер је заједнички рад најбољи пут до успјешне ревитализације старих и до јуче скоро заборављених пјешачких стаза, поручили су из Агенције за развој и заштиту Орјена.
 
Поред тога, протеклих дана настављене су активности на уређењу околине Котобиљског, ради одржавања постигнутог и даљих побољшања.
 
Израђена је шетница од трупаца испод платоа извора, на потезу који је након пробијања новог пута за Требиње стално био блатњав, будући да се ту формирао један нови извор.
 
Ископано је неколико канала за одводњу, осушена стабла чемпреса и багрема су послужила за трупце, а тање гране за колце који фиксирају цијелу конструкцију.
 
-      Пошто је дрво одоздо стално мокро и уроњено у блато, спорије трули, тако да очекујемо да „издура“ десетак година. Оно што је важно, на урађеном дијелу више нема блата и воде, па је кретање знатно олакшано, а ни побољшани естетски доживљај свакако није за занемарити, казали су из Агенције.