logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

15. 05. – “Прољећни белканто” за 10. рођендан Међународног такмичења соло пјевача “Бруна Шпилер”

NASBspiler15052017Поводом десете годишњице Међународног такмичења соло пјевача “Бруна Шпилер” у херцегновској дворани Парк приређен је концерт “Прољећни белканто”.

Бројна публика синоћ је уживала у дјелима Вердија, Гуноа, Пучинија, Доницетија, Калмана, у извођењу сјајних вокалних солиста, хора и оркестра.

Наступили су хор Јединство из Котора, којим диригује професор Михаило Лазаревић, оркестар под диригентском палицом Новљанина Радована Паповић и петоро младих оперских пјевача награђиваних на досадашњим фестивалима: Новљанке Николина Пушара и Маја Дабовић, Тивћанка Маја Лукшић, Младен Продан из Београда и Боже Јурић Пешић из Сплита.

Десето Међународно такмичење соло пјевача Бруна Шпилер биће организовано умјесто ове – наредне године, најавили су организатори из НВО “Бруна Шпилер”.

Директорка фестивала, професор соло пјевања Мирела Шћасни је на пресс конференцији овим поводом истакла пажње вриједан податак - да се број пјевачких класа у музичким школама на приморју Црне Горе у минулих дест година, колико траје фестивал, удвостручио.

Предложила је да фестивал “Бруна Шпилер” допринесе садржајима херцегновског културног љета – тако што би једном седмично на различитим локацијама били организовани концерти популарних оперских арија што би обогатило културну понуду града.