logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

19.05. - Велико интересовање грађана за акцију обнове фасада: Уређене још двије зграде

NasMVfasАгенција за изградњу и развој, Општина Херцег Нови и скупштине станара наставили су заједничким снагама акцију обнове фасада у граду.

У протеклом периоду завршена је реконструкција још двије фасаде – на згради у Улици Мића Вавића број 17. и у Улици Даша Павичића број 3.

У складу са досадашњом праксом када је у питању ова акција, дио радова финансирали су сами станари, а дио Општина и Агенција.

Укупна вриједност радова на реконструкцији фасаде у Улици Мића Вавића износила је 6.930 еура, уз учешће Општине и Агенције од 3.000 еура. Уређење фасаде у Улици Даша Павичића коштало је 4.209,41 еура, од чега је 1.000 учешће Агенције и локалне управе.

DPFasОве двије зграде биле су предвиђене за реконструкцију још прошле године. Једна од њих је представљала опасност за пролазнике , те је морала да буде санирана по хитном поступку, што је успјешно завршено, објашњавају из Агенције за изградњу и развој Херцег Новог.

Захваљујући овој акцији и одличној сарадњи Општине, Агенције и грађана, током протекле године, обновљено је 12 фасада у ужем градском језгру.

Према ријечима директора Агенције Никше Гргуревића, на њихову адресу стигло је до сада још 39 захтјева скупштина станара за сарадњу у обнови фасада зграда.

-       То је задовољавајуће интресовање грађана и Агенција ће планирати посао по временској динамици пријема захтјева. Извршен је предмјер и предрачун радова за све фасаде за које смо примили захтјеве, казао је Гргуревић.