logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

09.07. - Догађај „Над Боком по мјесечини“ превазишао очекивања

NasNBM11072017Премијерно извођење догађаја „Над Боком по мјесечини“ протеклог викенда увелико је превазишло предвиђања организатора Агенције за развој и заштиту Орјена, Туристичке организације Херцег-Нови и МЗ Камено-Жлијеби. У вечерњу шетњу по мјесечини са Каменог је кренуло више од 120 учесника, а осим домаћих језика, могао се чути руски, норвешки, енглески и италијански.

Подугачка колона обишла је, уз причу о локалним занимљивостима, утврђење Тајно Брдо, видиковац на пјешачко-бициклистичкој стази испод брда Шилобод, као и некадашње војне положаје на врху Гручалица, да би затим услиједио повратак на Камено, освјежење и отварање изложбе Агенције за развој и заштиту Орјена, „Човјек и камен“. Изложбу посвећену камену као симболу природе ове планине, али и камену као дијелу антропогеног пејзажа, отворила је Оливера Доклестић, предсједница удружења Еко Бока.

Вече је у сваком погледу успјело. Бројни учесници, са разних крајева свијета су изразилили своје задовољство, што нам је најбољи путоказ да смо квалитетно одрадили још један посао у представљању и промоцији нашег залеђа. Сад већ треба размишљати, поучени одличним одзивом, како се догађај може даље развијати, побољшавати, дограђивати, поручили су из Агенције за развој и заштиту Орјена.