logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Црногорско финале City Games у Херцег-Новом: Јадран Шквер освојио титулу

NasCGMBХерцег-Нови је синоћ био домаћин спектакуларног црногорског City Games финала. Шест екипа борило се за наслов националног првака. Јадран Шквер, једна од три екипе из Херцег Новог, са 52 бодова надиграо је актуелног националног и међународног првака Casa Игало, који је завршио на другом мјесту с 47 бодова. Бронзу су узели тиватски Галиоти са 29 бодова.

Медаље и пехар за освојено прво и друго мјесто такмичарима је уручио предсједник Скупштине општине Херцег-Нови Милош Биговић, а за треће мјесто предсједник Извршног одбора Туристичке организације Саша Ђорђевић.

Летећи ватерполо, утрка бачви, спасавање туристкиња, пршут, водена алка и весло игре су у којима су уживале потпуно испуњене трибине на Шкверу, а добро расположене екипе имале су подршку публике цијело вријеме.

Јадрану предстоји борба за титулу међународног првака. Прва степеница је међународно полуфинале крајем аугуста у Београду.

Херцег Нови - укупни резултати финала:

1. Јадран Шквер, ХЕРЦЕГ НОВИ – 52 бодова

2. Casa Игало, ХЕРЦЕГ НОВИ – 47 бодова

3. Галиоти, ТИВАТ – 29 бодова

4. Триатлонци, ХЕРЦЕГ НОВИ – 27 бодова

5. Которска фурија, КОТОР – 24 бодова

6. Шотокуци, ТИВАТ – 18 бодова

Финале City Games организовали су Општина Херцег Нови и Туристичка организација Општине Херцег Нови у сарадњи са агенцијом “Adria events”.