logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

07.08. - „Yacht Week“ у Новом и Боки – Последња неоткривена тајна Јадрана

  • понедјељак, 07 август 2017 13:51

Yacht Week Herceg Novi 07082017Преко 300 младих људи из западне Европе, Америке и Аустралије, на 35 једрилица и катамарана упловило је јуче око 17 сати у Градску луку Шквер у Херцег Новом, носећи са собом шаренило и позитивну енергију. У наш град су дошли захваљујући првом „Yacht Week-u“ у Црној Гори.

„Yacht Week“ је манифестација коју од 2006. године организује агенција „Еуропеан травел вентурес“ и представља седам дана организованог групног једрења употпуњеног разноликим дешавањима, а чији је циљ откривање нових дестинација. „Yacht Week“ је до сада одржаван у Хрватској, Грчкој, Италији, Шпанији, на Карибима и Тајланду – а сада и у Црној Гори, коју најављују као „последњу неоткривену тајну Јадрана“.

Да Херцег-Нови буде тачка крстарења црногорским приморјем одлучили су се због историје и великог броја значајних споменика културе, љепоте Старог града, тврђава и саме Луке, добре локације, али и шарма који посјетиоце никада не оставља равнодушним, саопштили су организатори. Како су истакли, одушевљени су добродошлицом на коју су наишли и надају се да ће догодине повећати број пловила и гостију.

Yacht Week Herceg Novi2017„Поред Луке, и цијели град има корист од тог догађаја, који је добра промоција Херцег Новог и Црне Горе. Наћи ћемо се у њиховим промотивним материјалима и вјерујемо да ће ови гости који једном дођу у Херцег Нови имати жељу да бсе опет врате“, казао је директор Агенције за газдовање градском луком Владимир Злоковић

Други дио флоте од 29 једрлица и катамарана, са 250 чланова посаде и гостију стиже 13. августа. Осим нашег града, флота ће током седам дана обићи и Котор, Тиват и Будву.