logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

09.10. – Јединствени Орјенски ђир: Траил трка на снијегу

  • понедјељак, 09 октобар 2017 08:35

OR DjirНа Орјену је по трећи пут у суботу 7. октобра успјешно одржана траил трка Орјенски ђир. Иако се трка припремала три мјесеца, а на стази се интезивно радило много дуже од тога, невријеме и снијег који се спустио до 1200 мнв су условили да се трка мора потпуно претрасирати.

На изненађење свих, поред невремена које није посустајало окупио се велики број тркача.

Старт је одложен за десет сати, али је трка одржана алтернативном рутом, и то макадамским путем који је био прекривен сњежним прекривачем.

У јединственој трци је учествовало невјероватних 64 тркача.

Запамћено ће остати навијање на Орјен седлу гдје је било окретиште, које је тркачима давало нову снагу за повратак до циља, саопштили су организатори „NVO Orjen Outdoor“ .

Прво мјесто у мушкој конкуренцији освојио је Антоније Кијановиц из Србије. Други је био Владимир Кот из Русије, док је трећи био Александар Божовић такође из Србије.

У женској конкуренцији прва је била Невена Рајковић из Србије. Друга је била Слађана Мачак Србија док је трећа била Марина Маслек из Хрватске.

Медаље је дала испред компаније Лазуре Ана Мартинова, новчане награде испред Туристичке организације Херецг Нови подијелила је амбасадорка трке и црногорска најбоља траил тркачица Милуша Бошковић.

”Жао нам је што ипак због претрасирања стазе тркачи неће бити бодовани „ITRA“ бодовима која има ригорозна правила. Ми већ крећемо у припрему за наредну трку која ће бити одржана 13.10.2018. године и као чланови „ITRA“ федерације дићи стандард трке на још већи ниво”, поручили су из „NVO Orjen Outdoor“. Ипак, сигурни су да ће се о овогодишњем Орјенском ђиру много дуже причати.

Захваљују се генералном покровитељу Туристичкој организацији Херцег Новог, спонзору ЛАЗУРЕ марина & хотел, пријатељима из Графо Балкан Бања Лука, коноби „Гушти“ Врбањ, екипи Службе заштите и спасавања Херцег Нови и пограничној полицији, Водоводу и канализацији, Агенцији за заштиту и развој Орјена, ПК „СУБРА“, ПК “Капетан Ангел” Цетиње, фотографима Исидору и Звездани, организационом тиму који су чинили: Јанко, Дарко, Максим, Стеван, Младен, Раде, Нивес, Мира, Ксенија, Вуле, Муња. Највеће хвала организатори су упутили свим тркачима и за крај поручили: Видимо се на Ђиру 2018!