logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

06.11. - Одржана волонтерска акција на Котобиљском извору

  • понедјељак, 06 новембар 2017 12:02

NasaKT06112017Поводом четвртог новембра, Међународног дана климатских промјена, у организацији Агенције за развој и заштиту Орјена, Секретаријата за комуналне дјелатности и екологију и МЗ Камено-Жлијеби, а у сарадњи са ДОО „Комунално стамбено“ и ДОО „Чистоћа“, одржана је волонтерска акција на уређењу одморишта “Котобиљски извор”.

Ова акција је једна у низу, које се на истим волонтерским основама организују у херцегновском залеђу у циљу еколошког дјеловања и едукације, али и постизања конкретних резултата на терену. Након показног дијела на подизању традиционалних терасастих њива у сувомеђи, а у складу са поводом, волонтери су радили на озељењавању одморишта аутохтоним биљем, првенствено рузмарином.

Као резултат, изграђене су и уређене терасасте њиве на експонираном дијелу, гдје је до сада постојао изражен проблем ерозије. У акцији су, уз организаторе, учествовали волонтери-чланови више херцегновских невладиних организација, међу којима, по бројности, ваља поменути Одред извиђача „Орјен“.

За запосленике Агенције за развој и заштиту Орјена и дио волонтера, акција је почела већ у петак, када је прикупљан камена за показно прављење терасастих њива, односно-градњу сувомеђе, а истог дана је вриједну помоћ пружило и Комунално стамбено предузеће, које је уклонило неколико сувих стабала чемпреса са прилазне стазе.

Волонтерска акција на Котобиљском извору први је догађај из заједничког календара „Орјен, планина над морем“, чији је координатор Аганција за развој и заштиту Орјена, а наредни догађај планиран је суботу, 11. новембар, када ће НВО Орјен Outdoor и алпинистички клуб „Нискогорци“ организовати моунтаинруннинг трку на Орјену, са стартом код бившег мотела „Борићи“.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови