logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

03.01. - "Huffington" пост о Херцег Новом

,,Толико је проклето лијепо“, први је од дванаест разлога које је познати свјетски портал "Huffington" пост (Huffington post) навео у тексту ,,Зашто морате Херцег Нови уврстити у своју листу путовања“. Текст који потписује позната туристичка блогерка из Велике Британије, Katrin Kach Umandap-Howe, која је са својим супругом Jonathanom David Howeom у новембру била гост Туристичке организације Херцег Нови, почиње констатацијом да се Херцег Нови налази у Црној Гори представљеној као ,,комад раја смјештен поред граница Хрватске и босне и Херцеговине“.

Позната блогерка даље наводи да је легендарни енглески писац лорд Џорџ Гордон Бајрон био потпуно у праву када је казао да "када је природа посијала бисере, на овом тлу се просула пуна шака, јер се најљепши контакт између земље и мора догодио ту на црногорском приморју", да би то аргументовала наводећи све природне и историјско културне љепоте Херцег Новог и околине које су ,,захваљујући гостопримству ТО ХН обишли планинарећи до мјеста са савршеним панорамским погледом, па све до једрења заливом“. 

,,Ово је рај за једрење. Не само што су природни услови за једрење савршени већ и зато што постоји велики број клубова и пасионираних једриличара који су увијек спремни да изађу у сусрет“, наводи се даље у тексту који поред свега потенцира и изузетно гостопримство на које туриста наилази боравећи у Херцег Новом и Црној Гори.
,,Испоставило се као изузетно добар потез успостављање сарадње са познатим блогерима, јер смо на један модеран и веома приступачан начин успјели да веома широком аудиторијуму представимо наш град“, казао је директор ТО ХН Павле Обрадовић. Он је подсјетио да се захваљујући извјештају блогерског пара Howe, Херцег Нови нашао на 11.(једанаестој) позицији на најновијој листи „The 27 Best Budget Travel Destinations For 2018“ коју је објавио Форбс, један од најугледнијих свјетских привредних медија.
Не само у извјештајима за најпознатије свјетске медије, већ и на својим блог порталима, твитер, инстаграм и фејсбук налозима гдје имају аудиторијум од 500 хиљада пратилаца, Џонатан и Кеч редовно пишу своје импресије о нашем граду. То нам даје подстрек да наставимо са нашим активностима и опредјељењем за модерном промоцијом Херцег Новог и његове понуде“, констатовао је Обрадовић.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови