logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

08.02. - За мјесец преко 30 прекршајних пријава због кориштења возила на Шеталишту

  • четвртак, 08 фебруар 2018 15:14

Setaliste08022018Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора вршила је у току јануара појачану контролу непрописно паркираних возила на Шеталишту Пет Даница и Обали Николе Ковачевића. За мјесец дана, сходно Закону о безбједности саобраћаја на путевима и Одлуци о регулисању друмског саобраћаја, прекршајно је кажњено преко 30 корисника возила који су паркирали односно возили на локацијама гдје то није дозвољено. Новчана казна за овај прекршај износи 50 еура.

Начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марија Андрић је казала да је ситуација са кориштењем возила на Шеталишту знатно боља, али да посла по овом питању има готово сваког дана. Поједини грађани негодују, али је градско руководство одлучно у намјери да се напокон заведе ред на Шеталишту. Привилегованих нема, а позив грађанима да се уздрже од кориштења возила на шеталишту и да се држе важећих прописа и даље стоји.

Из Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора напомињу да се, у складу са Одлуком о регулисању друмског саобраћаја, одобрење за улазак возила власника или снабдјевача трговина, угоститељских објеката и других правних и физичких лица, који имају сједиште, односно обављају дјелатност унутар зоне са посебним режимом саобраћаја може прибавити код надлежног Секретаријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови